Menu
Your Cart

Изпарител за мравчена и оцетна киселина - 80 мл

Изпарител за мравчена и оцетна киселина - 80 мл
Изпарител за мравчена и оцетна киселина - 80 мл
Изпарител за мравчена и оцетна киселина - 80 мл
Изпарител за мравчена и оцетна киселина - 80 мл
Изпарител за мравчена и оцетна киселина - 80 мл
4.00 лв.
  • Наличност: В наличност
  • Код: 952

Бърза поръчка

Други начини за поръчка

Телефонен номер: 0877 555 371
Имейл: office@dimabee.com
На място: гр. Варна, бул. Република, бл. 320, вх. 2 (до Практикер)

Изпарителят има две приложения:

  1. Използване като изпарител за мравчена киселина за третиране срещу акари.

Дозаторите трябва да се напълнят с мравчена киселина няколко часа преди поставянето им в кошерите. Това се прави, за да се гарантира, че абсорбиращият материал, съдържащ се в тях, е попил течността равномерно. Това може да се направи дори ден преди да бъдат поставени в кошерите. Парите на мравчена киселина са по-тежки от въздуха, така че дозаторът трябва да бъде поставен върху рамките. Повърхността за изпаряване на дозаторите може да се регулира. В началната фаза отворът трябва да е малък. Пчелите обикновено изглеждат раздразнени в началото на третирането: излизат пред кошера и облитат около него. С течение на времето това поведение изчезва и ако температурата не надвишава максимално допустимата стойност, повърхността на изпаряване трябва да се увеличи. Регулирането на дозатора предлага 6 размера на отваряне. В изпарителят може да се излеят 70-80 мл киселина наведнъж. Това е количеството, което дозаторът е в състояние да абсорбира и изпарява ефективно.

 

  1. Използване като изпарител на оцетна киселина за предпазване на неизползваните рамки от восъчния молец.

Извадените от кошерите рамки трябва да се съхраняват правилно, за да бъдат използвани през следващия сезон. Най – лесно става, когато рамките се наредят в неизползваните корпуси и се образува „комин“. Разстоянието между рамките е добре да е по-голямо – в 10 –рамков корпус оставете 9 рамки като така се подобрява циркулацията на парите и по този начин ефективността на третирането. Отгоре се покрива с капак, а изпарителя се пълни с оцетна киселина и се поставя най-отгоре върху рамките. Желателно е да запушите всички отвори или цепнатини по корпусите, така че да няма „изтичане“ на киселината и част от рамките да останат нетретирани. Отворите за изпаряване на дозатора трябва да бъдат отворени максимално, така че концентрацията на оцетна киселина във въздуха около рамките бързо да достигне ниво за отблъскване на восъчния молец. Трябва да се проверява дали абсорбиращият материал не е изсъхнал и да се добавя киселина, ако е необходимо. Когато температурата на въздуха падне до 10°C или по-ниска, третирането може да бъде преустановено. При тези условия дейността на молците спира и рамките са в безопасност.

Произведено в Полша, Лисон.

ИЗПАРИТЕЛЯТ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЛИЧАВА ПО ЦВЯТ ОТ ПОКАЗАНАТА СНИМКА!

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.