Menu
Your Cart

Нозевит плюс (50 мл)

Нозевит плюс (50 мл)
Нозевит плюс (50 мл)
34.00 лв.
  • Наличност: В наличност
  • Код: 265
  • Тегло: 74.00гр.

Възможни варианти

Бърза поръчка

Други начини за поръчка

Телефонен номер: 0877 555 371
Имейл: office@dimabee.com
На място: гр. Варна, бул. Република, бл. 320, вх. 2 (до Практикер)

Нозематозата е заболяване, което засяга възрастните пчели. Болестта се разпространява чрез спори, които са много устойчиви и издържат до две години в околната среда. Попаднали с храна или вода в средното черво на пчелата под влиянието на стомашните сокове те се развиват и започва боледуването на пчелите. Пчелните семейства постепенно отслабват, пчелите изчезват и се стига до пълно опразване на кошера.

В някои пчеларски публикации нозематозата се нарича тихия убиец на пчелите. Признаците са пчели с разперени крила, които не могат да летят. Пчелите се струпват на купчина, при притискане отделят светлосиви фекалии. Заразените пчели имат подути коремчета.

Болестта се проявява в зимните месеци, когато пчелите не могат да летят и влажността на въздуха е голяма.

НОЗЕВИТ е напълно растителен препарат, съдържа растителни полифеноли. Към препарата има добавени витамини, етерични масла и лимонена киселина.

Предимствата на препарата са: само натурални съставки; няма следа от препарата в меда и восъка; подходящ за биологично пчеларство; ефикасен при лечение на нозематозата и като профилактично средство; доказано му е действието в много клинични тестове; прилагането му е много лесно.

Дозировка приложени на пчелни семейства :

Количеството необходимо за едно пчелно семейство е 1мл. Бързо и ефикасно действие: в захарен сироп 1:1 вода и захар се поставя 1 мл от НОЗЕВИТ +. Прилага в хранилката или, чрез напръскване на пчелите.

По - бавно и продължително действие: в медена пита от пудра захар и мед във вид на тесто от 500 грама се поставя 1 мл НОЗЕВИТ +.

Добре е пчелите да се третират с препарата два пъти през пролетта и два пъти през есента в интервал от 10 дни.

Опаковките в които се предлага НОЗЕВИТ + са следните :

50 мл

за 12 пчелни семейства

4 третирания

200 мл  

за 50 пчелни семейства

4 третирания

500 мл

за 125 пчелни семейства

4 третирания

1000 мл

за 250 пчелни семейства

4 третирания

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.