Menu
Your Cart

Оксалис

Оксалис
Доставка до 2-3 дни
Оксалис
20.00 лв.
  • Наличност: Доставка до 2-3 дни
  • Код: 196
  • Тегло: 0.68кг

Бърза поръчка

Други начини за поръчка

Телефонен номер: 0877 555 371
Имейл: office@dimabee.com
На място: гр. Варна, бул. Република, бл. 320, вх. 2 (до Практикер)

Оксалис е български допълващ фураж за пчели. Използва се за профилактика на вароатозата или в случай на заразяване. Той стимулира пчелните семейства и елиминира  акарите, паразитиращи върху пчелите. ОКСАЛИС създава неблагоприятна среда за акара, който напуска пчелното гнездо и умира на дъното на кошера. При правилна употреба няма никакви странични ефекти за пчелите, майката и пилото.


Може да се прилага целогодишно при температури на въздуха 1-26 градуса. Когато третирането става при по – ниски температури е добре добавката да се затопли до 30 градуса. В зависимост от външните температури, действието й може да стигне до 10 дни.

Третирания:

Препоръчва се първата употреба на ОКСАЛИС да е в месеците Март – Април: по 2 – 3 третирания през 10 дни. Дозата е 15-20 мл на семейство като се напръскват междурамията в кошера директно върху пчелите.

Третиране през месеците Май – Юни – това става само при инвазия на акара. Използва се при външни температури не по – високи от 30 градуса.

През месеците октомври, ноември и декември употребата на Оксалис е наложителна, за да се елиминират акрите, които ще зимуват с пчелите.

Доза:

За нормално по сила семейство: 20 мл.
За отводки и слаби семейства: 15 мл.
За семейства на 2 – 3 корпуса: 30 – 40 мл.

Състав: глюкоза, фруктоза,захароза, вода, мравчена киселина 1%, лимонова есенция 5%.

Съставките в ОКСАЛИС са в съответствие с регламент 834/2007 на ЕС, което го прави подходящ за биологично пчеларство.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha
Този уебсайт използва бисквитки(cookies), тъй като те са важни за работата му. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.